Op de Boerderij

pdf-flyer-opmeer-op-de-boerderijErvaar het echte buitenleven!

Slapen in een charmante stolpboerderij en de dag beginnen met een heerlijk boerenontbijt met Westfriese streekproducten.

Waan je terug in de tijd en beleef het boerenleven van vroeger, door een kijkje te nemen in een museumboerderij. Dit is een leuk idee-arrangement voor families. Laat de kinderen zien hoe kaas gemaakt gewordt en besluit de dag met een leuke activiteit op de boerderij.

Idee-arrangement

  • Overnachten op een boerderij in bedrijf; bijvoorbeeld op Het Aarts Paradijs of Stolpboerderij Vakantie
  • Duik in het verleden door een bezoek te brengen aan Museumboerderij West-Frisia
  • Leer over het proces van kaas maken en proef het verschil bij Kaasboerderij Koopman
  • Proeven, leren en genieten bij Skeip

De accommodaties Het Aarts Paradijs en Stopboerderij Vakantie

Het Aarts ParadijsVerblijf in “Het Aarts Paradijs” is echt iets voor degenen die even willen ontsnappen aan de druk van alle dag en willen genieten van de rust en de natuur van het Hollandse polderlandschap en dit als thuisbasis willen gebruiken om de vele bezienswaardigheden rond het IJsselmeer te bezoeken.

Meer informatie: www.hetaartsparadijs.nl

In het pittoreske dorp de Weere kunt u overnachten in een stolpboerderij. U kunt vakantie houden in een authentieke boerderij, waarbij slapen in een boeren-bedstee tot de mogelijkheden behoort. Er zijn slaapplaatsen voor 6 personen. Bent u op fietsvakantie of zoekt u gewoon een slaapplaats voor één nacht, dan bent u ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie ook op: www.stolpboerderijvakantie.nl

Museumboerderij West-Frisia

Een kijkje in een boerenbedrijf van weleer. Dat is wat u kunt verwachten als u Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud bezoekt. De voorwerpen vertellen het verhaal van leven en werken op een Westfries veebedrijf anno 1900. In de dars vindt u boerenwagens en in de stallen diverse werktuigen, fraai versierde kaaspersen en arrensleden. U kunt rondkijken in mooi ingerichte boerenkamers met authentieke meubels, porselein, kinderspeelgoed en klederdrachten. Door de fraaie ligging van de stolpboerderij met boomgaard en kapelletje in het Westfriese land waant u zich met wat fantasie in vroegere tijden!

Meer informatie: www.museumboerderijwestfrisia.nl

Kaasboerderij Koopman

Sinds 1971 wordt er op de boerderij boerenkaas gemaakt van de melk van de koeien van de boerderij. Naast de Boeren Goudse kaas wordt op de boerderij ook nog als enige in Nederland de Boeren Edammer kaas gemaakt. Kijk voor meer informatie op: www.deboerenkaas.nl