Koos Beemsterboer, kunstschilder

Open Atelier ‘De Lastdrager’

koosbeemsterboer1In 1992 stopte Koos van de ene op de andere dag als marktkoopman in antiquarische en tweedehands boeken. Hij sloeg een andere weg in waar hij zich al snel thuis voelde. Kunstschilder Koos werd geboren in 1951 in Bergen (Noord-Holland) en maakte al jong kennis met het kunstenaarschap. Dit door een broer en zus die kunstzinnig bezig waren en ook door Bergen zelf waar veel kunstenaars wonen en woonden.
Hij begon met schilderen en de zaken gingen goed en dat gaf moed om zich verder te ontwikkelen en te experimenteren met kwasten en verf. Echter zijn liefde gaat uit naar het paletmes. Hierbij de verf het liefst zo dik als tandpasta. Hij werkt niet met schaduw en zelf vindt hij heeft dit als voordeel dat hij ook niet met lichtinval hoeft te werken.
Zijn werk herkent men aan de vele kleuren en de stevige streken van het paletmes. Dit resulteert in realistische werken met meestal vrolijke kleuren. Grotendeels is hij autodidact. Wel heeft hij les gehad van de heel bekende Italiaanse kunstenaar Franco Costa die op zijn beurt leerling was van Picasso en Miro.

koosbeemsterboerHoogwoudOok de lessen van Dirk Nap hebben veel invloed gehad op hem evenals de vele kleuradviezen die Martin Rouwendaal gegeven heeft.
De vele reizen buiten Nederland die hij gemaakt heeft hebben mooie schilderijen opgeleverd met een veelvoud van kleuren. Ook de omgeving van Noord-Holland waar hij woont en werkt, zijn een onuitputtelijke bron voor het creëren van mooie werken; vooral denkend aan de kleuren in het voorjaar. De bollenvelden, de watermassa’s en niet te vergeten de Hollandse luchten die hijzelf de mooiste van de wereld vindt.

Open Atelier ‘De Lastdrager’
Koos Beemsterboer
Bezichtigen van zijn atelier in Hoogwoud
is mogelijk na een telefonische afspraak:
0226-358856 of 06 16138018
www.koos-beemsterboer.nl