Recreatieve ondernemer, sluit je aan!

Stichting Opmeer, gewoon anders!

Oproep aan alle recreatieve ondernemers in Opmeer. Sluit je aan bij de Stichting Opmeer, gewoon anders, als je je herkent in de onderstaande uitspraken over wie we zijn, hoe we handelen en wat we willen.

NUCHTER

We zijn West-Fries is hart en nieren. De nuchterheid zelve. Bij ons krijg je wat je ziet. Geen fratsen maar échte zaken. Niet praten maar doen!

ONDERNEMEND

In Opmeer is altijd iets te doen. De Opmeerder is ondernemend en actief. Ook ons toeristische aanbod is voor een groot deel gericht op actief zijn. Sport en evenementen spelen een belangrijke rol in onze gemeente. Bezoekers kunnen hier actief aan deelnemen: wandelen, fietsen, varen, enz.

OPEN

Het is zoals we zijn, maar het is tevens ons onderscheidend kenmerk ten opzicht van de rest. Letterlijk ‘open’ als in weids, rust en ruimte. Maar ook figuurlijk ‘open’ als in gastvrij en warm. Mensen ervaren bij ons een warm welkom.

VERBONDEN

Opmeer is nadrukkelijk verbonden met en betrokken bij de regio en bij elkaar. Door de openheid moeten toeristen zich verbonden gaan voelen met de lokale gemeenschap en dit creëert trouw (ambitie is dat ze elk jaar terugkomen). Zij leren ons een beetje kennen en wij hen.

EIGENZINNIG

We doen de zaken op een ambitieuze en creatieve manier; net iets anders dan anderen. Bezoekers worden verrast door de aard en omvang van onze bezienswaardigheden en activiteiten: de Landbouwtentoonstelling, De Boet, Zomerpop, het sportpark, enz. Deze waarde zorgt ervoor dat ons aanbod niet saai wordt; er mag best af en toe wat gekte inzitten.

DROOM

Onze droom is dat iedereen, inwoners, ondernemers en bezoekers het gevoel hebben dat ze in Opmeer de RUIMTE krijgen. De ruimte om te wonen, werken en recreëren. De ruimte om zich zelf te zijn. De ruimte om tot rust te komen, om actief bezig te zijn, om anders te mogen zijn, in onze groene open gemeente.

Meer weten over ons gezamenlijk initiatief neem dan contact op met gewoonanders@opmeer.nl