Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Aartswoud in Kerstsfeer

9 december 2017 - 10 december 2017

Het weekend na Sinterklaas is Aartswoud traditiegetrouw weer in Kerstsfeer gehuld. Op 9 en 10 december openen de deelnemers van 10:00 uur tot 17:00 uur hun deuren en heten u van harte welkom om deze kerstsfeer te komen proeven. Letterlijk, met allerlei lekkernijen voor op de mooi gedekte kersttafel, maar ook figuurlijk met kunst, muziek en een groot aanbod aan (handgemaakte) kerstproducten voor in en om het huis.

De 16 deelnemers zorgen ook dit jaar voor diversiteit, ambachtelijkheid en creativiteit. Op diverse adressen kunt u terecht voor handgemaakte producten als keramiek, kleding, houtdecoraties, kaarten en quilten. De kerstsfeer in huis is pas echt compleet met een mooi servies, brocante en een prachtig kerststuk op tafel of om het huis. Op diverse locaties zal de opbrengst ten goede komen aan goede doelen, zoals Ygdrasil, Leekerweide en Bake for Life. Met opbrengst van de kerstbomenverkoop zal de lokale voetbalclub AGSV gesteund worden.

In het dorpscafé kunt u lekker opwarmen met een kop koffie of grootmoeders erwtensoep. Neem meteen een kijkje bij de expositie van natuurfoto’s, ansichtkaarten en mooie schilderijen. Tegenover het café staat de mooie gerestaureerde kerk van Aartswoud welke op zich al een bezoekje waard is, maar waar u ook terecht kunt voor boeken, kaarten, kleding, woontextiel en Pop-up kerstvoorstellingen.

De kinderen kunnen weer een kijkje nemen bij het winterdorp en kunnen ook zelf aan de slag met het verven van een kerstman op een boomstam. Ook een demonstratie houtdraaien of schilderen behoort tot de mogelijkheden. Loop zeker even langs de imker om in de wondere wereld van de honingbij te duiken en proef de diverse soorten honing. Verwen de inwendige mens verder met lekkernijen als versgerookte makreel, kniepertjes, stoofperen, kaas, oliebollen, warme chocolademelk en heerlijke appeltaart.

Wegens groot succes zal dit jaar bij het Rundveemuseum opnieuw het Kerstverhaal worden opgevoerd door de cliënten en de medewerkers van de woon-werkboerderij. Op zaterdag om 13.00 en 15.00 uur en op zondag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur kunt u dit komen bewonderen tussen de koeien in de stal. Op zaterdag zal het koor Grenzenloos om 17:00 uur in de schuur bij de Manuelhoeve de eerste dag van de Kerstsfeer afsluiten met mooie kerstliedjes. Op zondag kunt u in de kerk genieten  van akoestische popmuziek en kerstliedjes, gespeeld en gezongen door Lotte en Céline. Zij spelen op zondagmiddag om 14.00 en 15.00 uur.

Het Kersttreintje van Hans Landman rijdt ook dit jaar weer door het dorp. Tegen een kleine vergoeding kunt u op zaterdag en zondag vanaf 12 uur meerijden en bij alle locaties in- en uitstappen. Let op: pinnen is in Aartswoud niet mogelijk.  Alle deelnemers heten u van harte welkom en wensen u een gezellige Kerstsfeer toe!

Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl

Gegevens

Begin:
9 december 2017
Einde:
10 december 2017