Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rundveemuseum opent deuren met weidegang

22 april 2018

Op zondag 22 april gaat het Rundveemuseum in Aartswoud van start voor het komende seizoen. Het is bijna traditie dat tijdens de opening onze koeien de hoofdrol hebben. Zij komen na het startsein om 14.00 uur dansend de stal uit op weg naar de grazige weiden achter het museum. Vanaf 13.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers van harte welkom bij deze unieke gebeurtenis.

De feitelijke opening zal worden verricht door de kunstschilder Marleen Filius. Sinds 1968 is het rund het exclusieve thema van haar schilderijen. Het onderwerp was destijds zeer ongebruikelijk. Jarenlang was het woord koe in de wereld van de beeldende kunst reden genoeg om haar werk niet serieus te nemen. Daar kwam later gelukkig verandering in. Zij heeft  vaak meegewerkt aan boeken over de koe. Het boek “Rundvee – rassen van de wereld” geldt als standaardwerk. Marleen Felius heeft hierin zo’n 1.000 rassen beschreven en afgebeeld.

De bijzondere runderrassen in het Rundveemuseum hebben voor haar dus weinig geheimen. Zij verricht de opening omdat nergens anders  zoveel oude runderrassen bij elkaar te bekijken zijn. De Witrik, de Blaarkop, Lakenvelder en de Friese Roodbonte zijn samen met de andere rassen uniek in Nederland. Het maakt het dit jaar extra leuk omdat er zoveel verschillende kalfjes bij lopen.

In het museum is verder o.a. informatie te vinden over de dieren en de historie van het dorp Aartswoud. Ook voor kinderen is een bezoekje leuk. Want het is met de dieren altijd weer een levendige boel….

Het Rundveemuseum Aat Grootes is vanaf 22 april elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl

Gegevens

Datum:
22 april 2018