Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schapen scheren

5 juli 2020

Zondag 5 juli staat het schapen scheren op het programma van het Rundveemuseum in Aartswoud. Vanaf circa 13.00 uur worden de schapen van hun wollen jas ontdaan. Stefan Poel, die speciaal is aangesteld om met de cliënten van de Prinsenstichting voor de dieren van het museum te zorgen, neemt dit klusje ter hand. Het schapen scheren is een mooi schouwspel voor jong en oud. Bezoekers kunnen in verband met de coronamaatregelen in twee tijdsblokken genieten van dit schouwspel.

Rond het museum is veel jong leven. In het weiland staat sinds vorige week een rood lakenvelder kuikalf dat vaak bij de moederkoe drinkt. Er dartelt ook een Baggerbont kalf rond. Deze is een paar weken ouder en wat unieker want Bagggerbonte koeien behoren tot een soort die bijna uitgestorven is. Het Rundveemuseum is de aangewezen plek om de schaarse koeienrassen te huisvesten en er verder raszuiver mee te fokken. Ook veel andere dieren die bij het Museum rondlopen zijn van een weinig voorkomend ras. En in de stal is een overzicht van de exposities die de afgelopen vijf jaar de revue hebben gepasseerd. Er hangt mooi beeldmateriaal en er zijn rare en interessante objecten te zien. Voor jong en oud boeiend en leerzaam. Kinderen kunnen verder nog leuke activiteiten uitproberen. Dit alles maakt het tot een mooi weekenduitstapje in de natuurrijke omgeving van Aartswoud.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Wij verzoeken u vriendelijk de richtlijnen te volgen die verband houden met het corona virus. Het museum werkt met 2 tijdsblokken. Graag ontvangen wij u tussen 12.30 en 14.30 uur, of tussen 14.30 en 16.30 uur. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06-12568365 Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl

Gegevens

Datum:
5 juli 2020

Locatie

Rundveemuseum
Schoolstraat 43
Aartwoud, 1719 AT Nederland
+ Google Maps